הם מגלים שלסטונהנג 'הייתה אקוסטיקה נהדרת בכדי להגביר את הקולות ולשפר את צליל המוסיקה

הם מגלים שלסטונהנג 'הייתה אקוסטיקה נהדרת בכדי להגביר את הקולות ולשפר את צליל המוסיקה


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

עקב סידור האבנים, כל רעש שהועתק בתוכה לא הוקרן מעבר לשדה הסובב של האנדרטה.

צוות חוקרים בריטים מאוניברסיטת סלפורד מציע כי סידור האנדרטה המגהלית סטונהנג 'באנגליה יצר חשובחלל אקוסטי בְּתוֹך. תוצאות המחקר שלהם פורסמו בכתב העת Science Direct.

לדברי המדענים, תכנון מבנה הסלע הושגלהגביר קולות ולהגביר את התהודה של המוסיקה בתוך האנדרטה. כדי להגיע למסקנה זו, המהנדס האקוסטי טרבור קוקס ועמיתיו שיצרו מודל קנה מידה (1:12) כדי לדמות את תזוזת הצליל.

ההעתק המעוצב, שנקרא סטונהנג 'לגו, שיחזר את157 אבנים שהיו חלק מהאתר לפני כ -4,200 שנה, מה שמאפשר לחקור את ההשפעות האקוסטיות של הנוף הפתוח שהקיף את האנדרטה. לאחר מכן הצוות הציב רמקולים ומיקרופונים במיקומים פנימיים וחיצוניים שונים.

קוקס השווה את מאפייני האתר הארכיאולוגי לאולם קולנוע. "באופן מפתיע, בהתחשב בכך שלסטונהנג 'אין גג ויש הרבה רווחים בין האבנים, האקוסטיקה דומה יותר לחדר סגור,כמו קולנועבמקום חלל חיצוני ", הסביר מחבר המחקר.

בשל סידור האבנים, כל רעש שהתרחש בסטונהנג ' לא הקרין מעבר לשדה שמסביב של האנדרטה, ואפילו, נחשב כי אפילו אנשים שהיו ליד מעגל המגהליטים לא יכלו לקלוט זאת בבירור. כמו כן, הצלילים לא הדהדו מהדגם.

'המודל מייצג יותר מדויק את הגיאומטריה הפרהיסטורית [...] אופן השימוש בסטונהנג' שנוי במחלוקת, אך תוצאות אלו מראות כי אניצלילים משופרים בתוך המעגל בהשוואה כלפי חוץ ", סיכמו החוקרים.


וִידֵאוֹ: Maria from The Sound of Music